WordPress voor het MKB

Een website, wie heeft hem niet. Ieder bedrijf, of je nu een kleine onderneming hebt, een internationale corporate bent of als ZZP-er werkzaam bent, jouw online uitstraling is belangrijk. Daarnaast moeten potentiële klanten en relaties jouw onderneming en jouw aanbod van diensten op internet kunnen vinden. Een professionele website en goed ingerichte social media profielen zijn daarom must-haves.

Heb je als onderneming geen website en/of is jouw bedrijf niet vindbaar in Google, op Facebook, Twitter, Instagram of YouTube, dan besta je niet.

Was het ‘vroeger’, zeg maar 15 jaar geleden, een enorme klus om een website te maken, laat staan efficiënt te onderhouden, vandaag de dag zijn er zo veel gebruikersvriendelijke hulpmiddelen dat het een fluitje van een cent geworden is. Iedereen kan in principe een professionele website bouwen en onderhouden. Of toch niet?

Afhankelijk van uw kennisniveau van online aspecten, is er echter een leercurve. Een berichtje op Facebook zetten kan iedereen. Maar u zult toch best veel tijd moeten besteden aan het opdoen van kennis rond internet infrastructuur (ook hosting genoemd), het maken van de website met bijvoorbeeld WordPress en het onderhouden van uw website op het moment dat deze live staat. Als u overdag met uw onderneming bezig bent zult u dit in de avonduren en in de weekenden moeten doen.

En dat is best een belasting waardoor veel MKB ondernemers kansen laten liggen.

Wellicht is het daarom ook voor u verstandig om tijdelijk een expert in te huren. Een expert kan u snel bijpraten over mogelijkheden en onmogelijkheden, over de do’s en de don’ts. En dat kan al binnen een paar uur. Wanneer het u uitkomt, ook in de avonduren of in het weekend.

Na een introductie gesprek heeft u een goed beeld van wat de hosting, het design, het inrichten en het onderhoud precies inhoudt. U besluit zelf over de volgende stap. Dan kan een training zijn waarbij u binnen 1 dagdeel de basis van WordPress te zien krijgt. Daarna kunt u een keuze maken; gaat u zelf aan de slag, schakelt u WPmkb.nl in of wilt u liever met een ander webbureau verder. Even goede vrienden!

Aan u de keus. Als wij kunnen helpen horen wij dat graag. Indien u zelf het traject in gaat of met een ander bedrijf aan de slag gaat, wensen wij u veel succes!