WordPress
websites

Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website. Of toch niet?

Indien een bedrijf online niet gevonden kan worden loop je potentiële klanten mis. ”Als je niet in Google zit dan besta je niet” is veel gehoorde uitspraak. Daarnaast is het ook best wel vreemd als een bedrijf geen website heeft. Er zijn MKB bedrijven die nog geen website hebben of wel een website hebben maar die aan vervanging toe is.

WordPress is een CMS om websites te maken en te onderhouden. CMS staat voor Content Management Systeem. Dat is een hulpmiddel om content (inhoud zoals teksten, plaatjes en video’s), te beheren.

WordPress is relatief eenvoudig in gebruik en kan in relatief korte tijd opgezet worden. Door snelle ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk met WordPress en niet onbelangrijk, WordPress is in de basis gratis te gebruiken.

Mede door deze aspecten draait tegenwoordig meer dan 30% van alle websites op internet op WordPress. Dat zijn letterlijk tientallen miljoenen websites!

Waarom WordPress?

Vroeger, in lang vervlogen tijden (lees: zo’n 15 jaar geleden), werden websites van de grond af aan volledig handmatig ontwikkeld. Programmeurs schreven codes. Deze codes werden opgeslagen op een server. De server was verbonden met internet. Een bezoeker met een webbrowser, het programma wat u nu gebruikt om deze tekst te lezen, vertaalde de codes in voor de mens geschikte vorm. Dit was een tijdrovende bezigheid en het was erg duur om websites te (laten) maken.

WordPress is het meest gebruikte systeem om een website te maken en te onderhouden. In 2019 draaien miljoenen websites over de hele wereld, op WordPress. Kleine blog websites voor particulieren, websites voor MKB bedrijven maar ook grote multinationals als Coca Cola maken gebruik van WordPress. Waarom? Hier een aantal redenen.

  1. WordPress is gratis en Open Source. Open Source houdt in dat de broncode van het systeem voor iedereen beschikbaar is. Dat betekent dat veel mensen en bedrijven uitbreidingen kunnen maken voor het systeem.
  2. WordPress is relatief eenvoudig te leren en te gebruiken.
  3. Er is een grote community en WordPress wordt steeds verder doorontwikkeld.
  4. Er zijn veel (lokale) bedrijven en specialisten die ondersteuning kunnen bieden. U bent dus niet gebonden aan 1 leverancier. U heeft altijd keuzevrijheid.
  5. Er zijn ontelbaar gratis en betaalde add-ons (plugins) en thema’s (design templates) beschikbaar om iedere gewenste website te maken.
  6. WPmkb.nl werkt meer dan 10 jaar met WordPress en wij hebben honderden website gemaakt voor tal van klanten.

Dat klinkt goed! Dus iedereen kan een WordPress website maken?

Ja, dat kan. WordPress is een systeem dat relatief eenvoudig aan te leren is. Doordat WordPress enorm populair is, zijn er veel extra’s beschikbaar. WordPress is ”out-of-the-box” namelijk behoorlijk primitief. U ontkomt er niet aan extra componenten en een professioneel thema in de WordPress omgeving toe te voegen. Daarmee krijgt u meer mogelijkheden en heeft uw website een professionelere uitstraling, maar dit brengt ook nadelen met zich mee.

Nog steeds interesse in WordPress? Klik om verder te lezen over thema’s en plugins. En over de nadelen van WordPress want die zijn er ook!

Vragen?

Stel uw vraag

Iedereen die een nieuwe website wil of die een website wil laten vervangen, zal vragen hebben. Zeker als websites maken uw vak niet is. Ieder zijn ding.

De kans is groot dat u ook vragen heeft. Wij willen uw vragen beantwoorden. Stuur uw vraag via ons contactformulier en u ontvangt in 99.99% van de gevallen dezelfde dag antwoord. En hebben wij geen antwoord, dan zeggen wij dat ook.

Wat heb je nodig voor een website?

t

WordPress

WordPress, aangevuld met add-ons en een premium thema is het ideale systeem om snel een professionele website te maken en te onderhouden.

f

domeinnaam

Iedere website heeft een naam. Dit is de domeinnaam en deze kunt u zelf kiezen en kan gelijk zijn aan uw (bedrijfs)naam maar dit hoeft niet.

h

webhosting

Iedere website bestaat uit teksten, plaatjes, foto’s en video’s. Deze onderdelen moeten voor iedereen op internet beschikbaar zijn. Bedrijven die deze diensten aanbieden noemen we hosting bedrijven.